Zwarte Woud taart

Schwarzwälder Kirschtorte

Zwarte Woud taart

    • Voor de taartbodem
  • 100 g boter
  • 50 g chocolade, puur
  • 6 eieren
  • 130 g suiker
  • 100 g bloem
  • 60 g maïszetmeel, bijv. maizena
  • 2 theel. bakpoeder
  • 3 eetl. cacao, ongezoet
  • 6 eetlepels kirsch, om te weken
  •  
    • Voor de kersenvulling
  • 400 g kersen, ingemaakt
  • 20 cl kersensap, meer indien nodig
  • 2 theel. maizena
  • 3 eetl. suiker
  • ½ theel. kaneel, geraspt
    • Voor de crème
  • 80 cl slagroom
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 2 pakjes crèmeversteviger
  •  
    • Voor het versieren
  • 200 g chocolade, (grof geraspt
  • 100 g cocktailkers, of andere

Smelt voor de cakebodem eerst de chocolade en boter in een waterbad.
Roer het mengsel tot een glad mengsel en laat het iets afkoelen.
Bekleed intussen de bodem van een springvorm (24 à 26 cm Ø) met bakpapier en span de rand van de springvorm eromheen.
(De rand van de schaal niet invetten!)
Verwarm de oven voor op 180 °C hetelucht.
Scheid de eieren.
Klop de eiwitten stijf, meng dan de helft van de hoeveelheid suiker door de eetlepel en klop het mengsel opnieuw tot het stijf is.
Klop de eidooiers met de resterende suiker licht en luchtig.
Roer de afgekoelde, gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
Spatel de helft van de eiwitten er losjes door.
Bloem met bakpoeder, cacao en maizena mengen en afwisselend met de overige eiwitten door het dooiermengsel scheppen.
Giet het beslag in de voorbereide springvorm, strijk glad en bak 35 à 40 minuten in de hete oven.
Maak de afgewerkte koekjesbodem onmiddellijk los van de rand van de vorm met een mes en verwijder deze.
Stort op een rooster, verwijder voorzichtig het bakpapier en laat de cake volledig afkoelen.
Zeef ondertussen voor de kersenvulling de kersen, vang het sap op en voeg indien nodig water toe tot minimaal 20 cl.
Verwijder 3 eetlepels sap en roer de maizena erdoor tot een gladde massa.
Kook het resterende sap met suiker en kaneel, spatel er het gemengde zetmeel door en breng een keer aan de kook.
Haal van het vuur en meng de kersen erdoor.
Dek de bovenkant van de pudding af met huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de afgekoelde cake horizontaal doormidden en strijk hem indien nodig recht (gebruik overgebleven biscuitgebak voor andere doeleinden).
Week vervolgens elke laag met 2 eetlepels kirsch.
Klop de slagroom met slagroom en vanillesuiker stijf.
Doe ongeveer een derde van de massa in een spuitzak met gekarteld mondstuk.
Leg de onderste laag cake op een serveerschaal.
Spuit 3 à 4 cirkels room, op afstand van elkaar, op de onderste laag van de cake.
Vul de gaten op met de kersenvulling.
Doe hetzelfde met de tweede cakelaag.
Leg het derde plakje biscuit erop.
Besmeer nu de hele cake met de rest van de room.
Spuit kleine top op het oppervlak en bedek ze met de cocktailkersen.
Versier de rand en het midden van de cake met chocoladeschilfers.
Koel de cake tot het klaar is om te serveren.

Tip
In de zomer kan de taart natuurlijk ook met verse kersen worden gemaakt - dan smaakt hij nog fruitiger!

Bron: ichkoche

Terug