|
|
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Dit is een recept voor een springvorm van 22 cm Ø.
Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en voeg al roerend suiker, zout en bloem toe, kneed er dan een soepel deeg van.
Dat is in het begin eerder een beslag, maar wordt later droog en korrelig.
Bekleed een (lage) springvorm met bakpapier en duw het deeg in de vorm.
Laat dit koud worden in de koelkast
Kook de stukken pompoen in wat water in een kwartiertje zacht en stamp tot moes (laat even iets afkoelen).
Meng met een mixer eieren, suiker, room, sinaasappelrasp, kardemom, gember en vanille en voeg daarna de pompoenpuree toe.
![]() |
![]() |
Haal de bakvorm met deeg uit de koelkast en bestrooi de bodem met verkruimeld amandelspijs.
Giet er dan de vulling rustig overheen (wellicht komt de amandelspijs naar boven drijven, maar dat geeft niets) en bak de pompoentaart in 45 à 60 minuten gaar.
Laat afkoelen en serveer hem naar believen met een flinke klodder slagroom.
Opmerkingen
1 kg ruwe pompoen (Hokkaido / Uchiki kuri) ~ 675 gram schoon.
Bij mij kwam het amandelspijs niet bovendrijven.
Het bekleden van de bakvorm is gewoon pleisteren met stukken deeg. Ik had een vorm van 26 cm diameter en moest deeg bijmaken.
Lekker, maar ook wel een machtige taart.
Bron: Pompoenenboekje
Gepubliceerd door: MergenMetz
|
|
Bekleed een springvorm van 25 cm met bakpapier.
Verkruimel de biscuitjes en doe ze in een mengkom.
Giet de gesmolten kokosolie erbij en roer door elkaar.
Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan zodat je een stevige bodem krijgt.
Zet in de koelkast.
Breng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de eieren, in een pan op matig vuur aan de kook.
Blijf roeren zodat het niet aanbrandt.
Zet het vuur dan laag en kook de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.
Haal de pan van het vuur en pureer de vulling met een staafmixer tot een gladde puree.
Laat het afkoelen tot lauwwarm met het deksel erop.
Sla de 2 eieren en een snufje zout er dan door en giet het mengsel in de bakvorm.
Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 30 minuten gaar.
Laat daarna afkoelen.
Meng de limoenrasp door de crème fraîche en serveer bij de pompoentaart.