Zandkoekjes gevuld met kweepeerjam

Zandkoekjes gevuld met kweepeerjam

  • 115 g boter
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • ½ theel. bakpoeder
  • pot kweepeerjam

Maak de kweepeerjam, zie hier het recept.
Verwarm de oven voor tot 175˚ C / gasstand 2/3.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
Bakplaat met zandkoekjes gevuld met kweepeerjam.
Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
Klop het ei erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en roer hem door de botermassa.
Vorm balletjes van het deeg en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
Druk met de wijsvinger een kuiltje in elk koekje en vul het holletje met een beetje jam.
Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin.
Afhankelijk van je oven kan dit ook wat langer dan 10 minuten duren.
Laat ze op een rooster afkoelen en smullen maar!

Bron: Pieter Muys

Gepubliceerd door: Okke van Amerongen

Terug