Zandkoekjes

circa 30 stuks

  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 90 g koude, harde boter

Zeef bakmeel, vanillesuiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes.
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van.
Laat het op een koele plaats 15 à 30 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 175 °C, of gasstand 3.
Beboter de bakplaat.
Rol het deeg op een met bakmeel bestoven aanrecht uit tot een plak van een halve cm dik.
Steek met een vorm figuurtjes uit het deeg en leg deze met een onderlinge afstand van 2 cm op debakplaat.
Plaats de bakplaat midden in de voorverwarmde oven.
Bak de zandkoekjes op 175 °C, of gasstand 3, in circa 20 minuten vervolgens gaar en zandkleurig.
Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze platliggend afkoelen.

M@rijke

Terug