Zachte speculaas

  • 500 g bloem
  • 250 g boter
  • 350 g rietsuiker
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 50 g sukade
  • zakje koek-/speculaaskruiden (22 g)
  • 6 g bakboeder
  • 5 cl melk

De oven voorverwarmen op 200 °C.
De helft van het amandelschaafsel achterhouden.
De rest van de ingrediënten goed door elkaar kneden.
(Als het te droog is kun je er heel iets melk bijdoen).
Op een bakplaat (met bakpapier) uitdrukken tot een dikke plaat.
De rest van het amandelschaafsel erover heen doen.
In plaats van rietsuiker kan je ook een mengsel van witte en bruine suiker gebruiken.
Als je geen koek-/speculaaskruiden kan krijgen, kan je ook 10 gram kaneel, 5 gram nootnuskaat en 5 gramkruidnagelen gebruiken.
De speculaas in het midden van de oven 35 minuten bakken op 150 °C en daarna nog 5 minuten op 175 °C.
Oventijden kunnen variëren, omdat ovens qua temperatuur, afkoelen bij openen en opwarmtijden nogal van elkaarverschillen.

Bron: Anja
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug