Yoghurttaart met cranberrydiksap

Yoghurttaart met cranberrydiksap

voor 8 personen

  • 300 g volle yoghurt
  • 4 g agar agar, oplossen in 10 cl water
  • 1 eetl. honing
  • 12½ cl slagroom, stijfgeklopt
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 1 pak chocoladekoekjes
  • 3 eetl. kokosolie, gesmolten
  • 3 eetl. diksap cranberries
  • 2 eetl. sinaasappel fruitbeleg
  • 1 sinaasappel fruitbeleg
  • 1 sinaasappel, gepeld, in partjes
  • 100 g blauwe bessen
  • takje munt

Verkruimel de koekjes en meng met kokosolie, fruitbeleg en cranberry-diksap.
Vet een springvorm in en bedek met bakpapier. druk het koekjesmengsel op de bodem.
Verwarm de agar agar in de 10 cl water, meng met 10 cl yoghurt en dan door de rest spatelen.
Schep de geklopte slagtoom erdoor.
Giet op de bodem.
Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
Versier de taart met sinaasappelpartjes, blauwe bessen en munt.

Bron: Ekoplaza

Terug