Yoghurttaart met ananas

yoghurttaart_ananas (3K)

  • 250 g yoghurt met ananas
  • 200 g verse ananasblokjes
  • 100 g suiker
  • 1 zakje klopklop
  • 4 blaadjes gelatine
  • 250 g koeken met chocolade
  • 50 g boter
  • 10 cl amareto

Gelatineblaadjes weken in water.
Amareto opwarmen en de blaadjes gelatine erin oplossen.
Laat een beetje afkoelen.
Suiker en yoghurt mengen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
Yoghurt, klopklop en amareto goed onder elkaar mengen.
Koeken fijn hakken in cutter en met de boter mengen.
Neem een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier, verdeel de koekenmassa erover.
Zeker niet vergeten de rand van de springvorm in te smeren met olijfolie.
Verdeel een deel van de ananasblokjes over de koekenmassa.
Stort de yoghurt mengeling in de vorm.
Zet een nacht in de ijskast voor het opstijven.
Verwijder voorzichtig de vorm en zet het op een bord.
Voor het opdienen afgarneren met ananas.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug