Woudcornbrood

woudcornbrood (4K)

  • 500 g woudcornmeel
  • 30 cl water (lauw ± 28 °C)
  • 30 g boter
  • 8 g zout
  • 15 g verse gist
  • 1 eetl. olijfolie

Los de gist op in een deel van het lauwe water.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van het water toe.
Voeg het zout en olijfolie toe en laat 10 minuten kneden.
Haal uit de kom en laat 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw ± 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 180 °C bak het deeg gedurende 40 minuten.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug