|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed de bakvorm met bakpapier.
Meng de wortel, appel, sinaasappelsap en -rasp, rozijnen en walnoten door elkaar.
Klop in een andere (beslag)kom de suiker romig met de eieren.
Mix er kort de zonnebloemolie doorheen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de gember en kaneel boven het eimengsel en spatel luchtig door elkaar tot er geen klontjes meer inzitten.
Roer nu het wortelmengsel erdoor zodat een stevig beslag ontstaat.
Giet het beslag in de bakvorm en laat in ca. 35 minuten gaar worden in de oven.
Controleer of de cake gaar is door er een houten satéprikker in te steken.
Wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Neem de taart uit de oven en laat afkoelen.
De botercrème
Klop de boter, roomkaas en melk met een mixer tot er een luchtig mengsel ontstaat.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf mixen tot de suiker is opgelost.
Laat de crème vijf minuten afkoelen in de koelkast en bestrijk de afgekoelde taart ermee.