|
|
Rasp de wortel fijn.
Rooster op een hete bakplaat de walnoten ongeveer 2 minuten en hak ze fijn.
Klop met de mixer in een beslagkom de boter zacht, voeg er de suiker aan toe en klop dit tot een luchtigecrème.
Meng er vervolgens de nootmuskaat, kaneel en sinaasappelrasp door.
Mix er de eieren door, en daarna de wortel en walnoten.
Zeef er daarna de bloem en het bakpoeder door en doe er het warme water bij.
Blijven mixen.
Het moet een zeer luchtig deeg worden.
Na het bij elkaar voegen van alle ingrediënten moet er zeker nog5 minuten gemixt worden.
Doe het beslag nu in een ingevette of met bakpapier ingelegde bakvorm en strijk het glad.
Bak de taart onderin een voorverwarmde over bij 175 °C in ca. 1 uur gaar.
Prik er in met een satéstok om te kijken of hij gaar is.
Is de satéstok vochtig, laat hem dan nog doorbakken.
Is de naald droog, dan is de taart klaar.
Laat hem nu eerst even afkoelen in de bakvorm en haal hem er vervolgens uit.