Wespennesten

wespennesten (4K)

  • 2 eiwitten (liefst uit de koelkast)
  • 175 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g bruine amandelen
  • 50 g gezoete citroenrasp (potje)
  • 2 eetl. cacaopoeder
  • 20 ouwelpapiertjes met een middellijn van 5 cm

Verwarm de oven voor op circa 150 °C.
Sla de eiwitten heel stijf. Voeg de poedersuiker lepelsgewijs toe en blijf kloppen tot de massa glanst.
Snijd de amandelen in repen of hak ze grof in de keukenmachine.
Voeg de vanillesuiker, amandelrepen, citroenrasp en cacaopoeder, luchtig omscheppend, toe.
Zorg dat het eiwit niet terugloopt.
Leg de ouwelpapiertjes op een bakplaat en verdeel het eiwitmengsel met 2 theelepels over de ouwels.
Bak de wespennesten in het midden van de voorverwarmde oven in circa 25 minuten gaar.
Laat de wespennesten afkoelen en breek de overtollige ouwel eraf.

Tip
Dit is een leuk recept om met kinderen te bakken.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug