|
|
Suiker en margarine/boter,zout, citroenrasp eerst mengen, dan de bloem en de bakpoeder toevoegen.
Laat dit een poos opstijven op een koele plaats, dit hoeft niet een koelkast te zijn, als het maar koelligt.
Rol het deeg uit (vrij dik) 3 - 4 mm en snijd of steek er de gewenste vormpjes uit en leg ze op eeningesmeerde bakplaat, houdt enige afstand want ze vloeien iets uit met het bakken.
Handel nu gedeeltelijk als bij de bladerdeeg sloffen en wel... centraal in de middenas breng je spijs aan enbak dit mee.
Het afbakken doe je in een zeer rustige oven van 170/180 °C en de tijd is afhankelijk van de grootte vande produkten.
Je kunt een beetje op de kleur afgaan.
Laat ze nu goed afkoelen voor verdere bewerking.
Meestal word harde wener met vers fruit erg vlug zacht.......... dit kun je enigzins tegen gaan door hetvolgende truukje toe te passen, smelt wat witte chocolade en bestrijk met een kwastje het oppervlak dat jewilt beleggen met fruit, het aanwezige vocht trekt nu minder vlug in het harde wener.....
(WITTE chocolade past, wat smaak betreft, overal bij..!!)
Als dit er op zit breng dan eerst een laagje Zwitserse room of enkel banketbakkersroom aan, (gele room) magook.
Daarna je fruit en breng hier op het glans en tevens smaaklaagje van de jam aan (als bij de bladerdeegsloffen).
Receptuur: Jaap Jobse ©