Walnotentaart

Walnotentaart

  • 175 g bloem
  • 25 g cacaopoeder
  • ½ theel. zout
  • 100 g koude boter, in blokjes
  • I ei
  • 2 à 3 theel. koud water
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 4 eetl. bloem
  • snufje zout
  • 17½ cl ahornsiroop
  • 200 g walnoten, geroosterd en grof gehakt
  • 50 g pure chocolade, gehakt
  • wat poedersuiker

Zeef de bloem, cacaopoeder en zout boven de kom van een keukenmachine (met een mes).
Voeg de boter toe en meng alles kort, zodat het eruitziet als broodkruimels.
Voeg het ei en het water toe en meng kort tot een samenhangend deeg.
Kneed het een beetje uit op een met bloem bestoven werkblad en omhul het met huishoudfolie.
Laat een halfuurtje rusten in de koelkast.
Rol het dan uit tot een lap ter grootte van het ingevette bakblik, 24 cm Ø.
Snijd overhangend deeg af.
Prik met een vork gaatjes in de bodem, bekleed het deeg met bakpapier en vul het met steunvulling (bijvoorbeeld droge bonen of rijst).
Bak de bodem 15 minuten op 200 °C.
Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de bodem nog een kwartiertje tot hij mooi bruin is.
Haal hem uit de oven en zet de oven op 175 °C.
Maak de vulling.
Roer daartoe de boter met de suiker tot een romig mengsel.
Klop de eieren er een voor een door en voeg steeds wat bloem toe.
Meng alle overige ingrediënten erdoor en giet het geheel op de taartbodem.
Bak de taart zo'n 40 minuten op 175 °C tot hij in het midden net stevig is.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Zeef er voor het serveren wat poedersuiker over ter garnering.

Bron: NN

Terug