Wafels met aardappel en wortel

Wafels met aardappel en wortel

  • 8 aardappelen, grote
  • 4 wortelen, grote
  • 2 dozen tuinkers
  • 1 bos bieslook
  • 250 g kwark, laag vetgehalte
  • 100 g zure room
  • 100 g natuurlijke yoghurt
  • zonnebloemolie
  • kruidenzout
  • taugé, voor de garnering

Schil de aardappelen, was en rasp ze in een kom met de grovere kant van een vierkante rasp.
Schil en was de wortelen en rasp ze in de kom met de fijnere kant van de rasp.
Giet het vocht van het aardappel- en wortelbeslag af.
Kruid het deeg vervolgens met kruidenzout.
Bak vervolgens vier aardappel- en wortelwafels achter elkaar in het wafelijzer.
Bestrijk het wafelijzer tussen het bakken door met een beetje zonnebloemolie.
Was en hak de bieslook fijn.
Meng de kwark, zure room en yoghurt in een kom tot een dip en roer de bieslook erdoor.
Kruid met kruidenzout.
Was de tuinkers en strooi erover.
Leg de aardappel- en wortelwafels en de dipsaus op vier borden.
Was de taugé en garneer over de wafels en dip.
Serveer onmiddellijk.

Tip
De wafels kunnen warm gehouden worden in de oven op 140 °C (heteluchtoven).
Wafels worden bijzonder goed in wafelijzers met een vermogen van minstens 1.000 watt.

Bron: Tino Schmidt, BioSpitzenköche
Gepubliceerd door: kraut &rüben

Terug