Volkorenspeculaas

voor 2 personen

  • 200 g volkorenmeel
  • 3 theel. bakpoeder
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 1½ eetl. speculaaskruiden
  • 1 eetl. geraspte sinaasappelschil
  • 100 g koude margarine of boter
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • bakpapier

Warm de oven voor op 175 °C.
Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven of bestrijk de bakplaat met wat margarine.
Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, wat zout, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil.
Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes.
Kneed er snel een samenhangend deeg van.
Druk het deeg in de vorm en bak de speculaas in het midden van de oven in 25 - 30 minuten gaar.
Laat de speculaas afkoelen en breek het in ± 12 stukken.

Menusuggestie
Lekker bij de koffie en als hoofdgerecht Spaanse gehaktballetjes, doperwtjes en volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug