Vloerbrood

  • 20 g boter
  • 27½ cl water
  • 500 g broodmix
  • 50 g maïsmeel
  • 50 g hele tarwekorrels
  • handje losse witte bloem

Doe alle ingrediënten behalve de losse bloem in het bakblik van de broodbakmachine en zet deze opdeegstand.
Als je geen broodbakmachine hebt, doe alles dan in een grote deegkom en kneed tot een bal.
Daarna op een deegplank kneden: goed voor je armen, echt 20 minuten stevig kneden (uitrekken tot lap,dubbelvouwen, kwartslag draaien, uitrekken tot lap...).
De bol na het kneden 45 minuten laten rijzen op een warme plaats.
Na het rijzen de bol uit de kom halen.
Bij gebruik broodbakmachine het deeg uit de machine.
Nog even doorkneden en op bebloemde plaat uitrollen tot een plak van 2 cm. dik.
Mooi strak oprollen en met de naad onder op een bakblik leggen.
Bloem erop strooien en vochtige theedoek er overheen, op een warme plaats nog eens 30 minuten latenrijzen.
Intussen de oven voorverwarmen op 250 °C.
Het brood onderin de oven op de bakplaat in ongeveer 30 - 35 minuten bakken op 180 - 200 °C (verschiltper oven).
Het brood is gaar als het hol klinkt als je erop klopt.
Even bestrijken met wat water en af laten koelen.

Lekker en gemakkelijk broodrecept, door het gebruik van kant- en klaarmix.
Heel lekker bij een maaltijdsoep of een buffet.

PM3 Receptensite

Terug