Vloeibare chocoladecakejes

Vloeibare chocoladecakejes

  • 100 g boter
  • 2 eetl. cacao
  • 100 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g suiker
  • boter om in te vetten
  • 100 g bloem
  • soufflepotjes van circa 7 - 8 cm Ø
    (of een ovenbestendig kopje)

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet de potjes in met wat boter en bestuif ze met wat cacaopoeder.
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
Als de chocolade helemaal gesmolten en glad is laat je hem 10 minuten afkoelen.
Klop ondertussen met een mixer de eieren, eierdooiers en suiker tot een luchtig lichtgeel mengsel.
Spatel het chocolademengsel erdoor.
Zeef de bloem boven het beslag en spatel deze erdoor.
Doe het beslag in de potjes en zet ze 13½ minuten in de oven.
(Het is moeilijk te schatten hoeveel tijd het exact is, omdat de chocolade nog vloeibaar moet zijn van binnen).
Als het cakeje gerezen is en de bovenzijde droog is zijn ze meestal goed.
Stort het cakeje op een bord en serveer direct.

Serveersuggesties
lekker met slagroom en een bolletje ijs.

Bron: Betty van Dijk
Gepubliceerd door: MijnReceptenboek.nl

Terug