Vlierbessen muffins

Vlierbessen muffins

voor 12 à 16 porties

  • 200 g bloem
  • 50 g fijne havervlokken
  • 1 eetl. bakpoeder
  • 2 eieren
  • 100 g rietsuiker
  • 150 g boter
  • 1 kopje zure room
  • 200 à 250 g vlierbessen
  • 1 snuifje zout
  • 1 citroen, geraspte schil

Pluk de vlierbessen van de bloemschermen, was ze en laat ze uitlekken.
Klop de eieren los met een beetje zout.
Roer suiker, zachte boter, zure room en geraspte citroen erdoor.
Meng gezeefde bloem, bakpoeder en havervlokken en roer erdoor.
Vouw tot slot de vlierbessen voorzichtig door het beslag en vul de muffinvormpjes voor ongeveer tweederde tot driekwart met het beslag.
Bak de muffins op 175 °C gedurende 25 à 30 minuten.

Bron: Elisabeth Melzer
Gepubliceerd door: kraut &rüben

Terug