Victoria sandwich

victoria_sandwich (3K)
10 stukjes zoet gebak
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 12½ cl slagroom
  • 100 g zachte boter
  • 4 eetl. bosvruchtenjam
  • 100 g witte basterdsuiker
  • poedersuiker
  • 2 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g aardbeien
  • 1 eetl. sinaasappelschil, geraspt

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed 2 ronde cakevormen of kleine springvormen (doorsnede 18 - 20 cm) met bakpapier of vet ze goedin.
Klop in een kom de boter met de suiker in 5 - 8 minuten tot een romige, crèmekleurige massa.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven en spatel het luchtig door het ei-botermengsel.
Verdeel het deeg over de twee vormen en strijk de bovenkant glad.
Schuif de vormen in het midden van de oven en bak de cakes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cakes op een taartrooster afkoelen.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat de aardbeien op keukenpapier uitlekken.
Houd enkele aardbeien achter voor garnering en snijd de rest in vieren.
Klop in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Leg één cake op een schaal en bestrijk de bovenkant met jam.
Verdeel de aardbeien erover en strijk de slagroom erover uit.
Bestrijk de onderkant van de andere cake met jam en leg deze op de room.
Bestuif de bovenkant van de sandwich met poedersuiker en garneer met de aardbeien.

Bron: NN

Terug