Turkse pides met gehakt en spinazie

Turkse pides met gehakt en spinazie

  • 250 g mix voor pizza
  • 12½ cl water
  • 2 eetl. olijfolie
    • voor de vulling
  • 1 ui
  • 10 g verse muntblaadjes
  • 150 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g gehakt
  • 75 g feta
  • Provençaalse kruiden
  •  
    • verder
  • 1 ei
  • bakplaat met bakpapier
  • olijfolie
  • pan
  • sesamzaad en maanzaad

Turkse pides met gehakt en spinazie

Maak de vulling
Laat de spinazie slinken in een ruime kookpot.
Laat uitlekken in een vergiet.
Bak de ui, de knoflook en het gehakt met wat olijfolie in een pan.
Voeg Provençaalse kruiden en ⅔ van de muntblaadjes toe.

Turkse pides met gehakt en spinazie

Maak het deeg
Kneed de ingrediënten tot een homogeen deeg.
Bestrooi het deeg met bloem en laat het 15 minuten afkoelen in de koelkast.

Turkse pides met gehakt en spinazie

Vorm 4 deegbodems
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verdeel het deeg in vier bolletjes.
Rol ze ovaal uit.
Vorm bootjes.
Vouw de rand om en maak de uiteinden spits.
Leg de bootjes op een bakplaat met bakpapier.

Turkse pides met gehakt en spinazie

Vul de bodems
Bestrijk de deegbodems met olijfolie.
Vul ze met een laagje spinazie en een laagje gehaktmengsel.
Leg er blokjes feta op.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei.
Bestrooi de pides met sesam- en maanzaadjes.

Bak de pides
Bak de pides 15 minuten op 220 °C.
Versier ze na het bakken met de resterende muntblaadjes.

Bron: Aveve winkels

Terug