Tulband met sinaasappel en cranberry's

Tulband met sinaasappel en cranberry's

  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 2 sinaasappesl, rasp
  • 100 g gedroogde cranberries, grof gehakt
  • 100 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 75 g witte chocolade
  • 20 g roomboter

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Klop met een mixer de boter, suiker en vanillesuiker luchtig.
Voeg een voor een de eieren toe.
Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en gelijk daarop de vanillesuiker en de helft van het sinaasappelrasp.
Spatel ¾ deel van de cranberries en de amandelen door het beslag.
Giet het beslag in een goed ingevette tulbandvorm.
Bak de tulband +/- een uur in de oven of totdat een prikker die je erin steekt er droog uitkomt.
Laat de tulband 10 minuten op een rek staat en los hem dan voorzichtig uit de vorm.
Laat de tulband helemaal afkoelen.
Smelt de chocolade en boter au-bain-marie en roer tot een glad glazuur.
Giet het glazuur over de tulband en garneer met de achtergehouden cranberries, amandelen en sinaasappelrasp.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug