Truffels met Amarula

Truffels met Amarula

voor ca. 24 stuks

  • 475 gram melkchocolade
    + eventueel 200 gram voor een chocolaagje
  • 10 cl slagroom
  • 10 cl Amarula of andere likeur

Smelt de melkchocolade in de magnetron of au bain-marie.
Meng de slagroom en Amarula erdoor en zet een uurtje in de vriezer om op te stijven, of tot hij stevig genoeg is om er balletjes van te draaien.
Als de ganache nog te zacht is om er truffels van te vormen, zet het dan nog even in de vriezer om steviger te worden.
Maak met je handen ronde truffels ter grootte van een walnoot van de vulling.
Rol de truffels door cacao, gehakte nootjes, hagelslag of doop ze in gesmolten chocolade voor een lekker chocolaagje.
Leg de truffels op een met bakpapier bekleed bord en zet ze nog even terug in de koelkast om weer stevig te worden voor je ze serveert.
Bewaar ze, als je truffels over hebt, in de koelkast.

Bron: LoveMyFood

Terug