|
|
Verwarm de melk samen met het kaneelstokje en de citroenschil en suiker.
NIET KOKEN !
Als de melk warm is schenk dit dan in een lage bak / kom, schenk de Moscatel wijn erbij en roer goed.
Vervolgens leg de stukjes brood er in.
In Spanje zal men vooral een hele snee gebruiken, wij snijden die in kleinere blokjes omdat de torrija geen licht gerecht is en op deze wijze breder inzetbaar is.
Laat het brood de melk goed opzuigen en draai ze om.
Leg de stukjes brood na verloop van tijd op een ander bord zodat de overtollige melk kan uitlekken.
Klop ondertussen het eigeel van 2 eieren en 1 maal eiwit tot een gladde massa.
(Teveel eiwit leid tot slierten en moeilijk bakken in de olijfolie.)
Dep daar het brood in om vervolgens in een laagje hete olijfolie goed te frituren tot het mooi bruin van kleur is.
Zodra de stukjes brood uit de olijfolie komen laat ze uitlekken en dep ze dan in een mengsel van suiker met kaneel.
Reserveer apart tot ze allemaal klaar zijn.
Verwarm ondertussen de restanten van de melk samen met de restanten van de suiker kaneelmengsel met daarin de honing zolang dat alles een gladde massa wordt.
Schenk hierna dit mengsel in een laag bakje om daarin alle gesuikerde torrijas in onder te dompelen.
Klaar zijn de typische torrijas.
Tip
Ze smaken ze een dag later nog beter.
Er zijn recepten waar men, alvorens de torrija in de honing te dopen, er nog poedersuiker over doet, maar naar onze mening zijn ze al zoet genoeg.