Tompouces

  • 2 eetl. custardpoeder
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 2 eetl. amandelen, geschaafd
  • 4 eetl. kristalsuiker
  • 1 eetl. rode limonadesiroop
  • 4 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg
  • 25 cl volle melk
  • 125 g poedersuiker

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht en laat ze ontdooien.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
Prik met een vork heel veel gaatjes in het deeg.
Strooi een dun laagje suiker op de plakjes en strooi dan de amandelen erover.
Bak de plakjes deeg in de oven in ca. 10 - 15 minuten goudbruin.
Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Doe de eidooiers in de pan en voeg de basterdsuiker toe.
Klop de dooiers en de suiker met de handmixer tot een crèmekleurige, romige massa.
Klop beetje bij beetje ook de custardpoeder erdoor en voeg dan terwijl je blijft kloppen de melk in een dunstraaltje toe.
Zet de pan op zacht vuur en verwarm het melkmengsel al roerende tot het dikker wordt en het gaat binden inongeveer 5 minuten tot een dikke vla.
Laat het mengsel niet koken en neem meteen de pan van het vuur.
(Niet van proeven met je vingers, want dan mislukt het!!).
Laat de vla afkoelen en in de koelkast in 1 uur koud worden.
Hang een spuitzak met de spuitmond naar beneden in een maatbeker en schep de vla erin.
Draai de spuitzak aan de bovenkant dicht en spuit de vla zigzag op vier plakjes gebakken deeg.
Leg de andere plakjes met de amandelkant naar beneden op de vla.
Roer in een kom de suiker met de limonadesiroop tot een glanzend glazuur en strijk de glazuur met een gladmes over de bovenkant uit.
Laat de tompouces in de koelkast nog 1 uur opstijven.

Bron: NN

Terug