|
|
Ontdooi het bladerdeeg en leg 2 plakjes op elkaar.
Rol de plakjes uit en prik ze in met een vork.
Snijd de randjes recht en snijd de plakjes doormidden.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het deeg circa 10 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bak het bladerdeeg in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat het bladerdeeg afkoelen.
Breng 450 milliliter melk met de suiker aan de kook.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg met deeidooiers.
Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor.
Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door.
Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt metplastic folie afkoelen.
Klop de slagroom stijf en week de gelatine in koud water.
Roer de banketbakkersroom los in een kom.
Smelt de gelatine in een pannetje en roer de gelatine door de banketbakkersroom.
Spatel de room erdoor en laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.
Garneren:
Roer het bietensap door de poedersuiker en bestrijk de bovenkant van 8 plakjes bladerdeegermee.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit banen op de 8 resterende plakjesbladerdeeg.
Leg de kapjes erop en spuit er een baan slagroom op.