Tiramisu met zijdentofu

Tiramisu met zijdentofu

voor 6 porties

  • 800 g zijdentofu
  • 35 cl koude koffie of espresso
  • 350 g plantaardige margarine
  • 5 eetl. rietsuiker
  • 7 cl sinaasappelsap
  • 5 cl amaretto-siroop
  • 350 g vegakoekjes of beschuiten
  • 4 eetl. cacaopoeder

Maak koffie of espresso en laat afkoelen.
Laat de margarine smelten in een pan en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Mix de zijdentofu, het sinaasappelsap, de de amaretto-siroop goed door elkaar in de keukenmachine en voeg beetje bij beetje de afgekoelde margarine toe tot je een homogene massa krijgt.
Dompel vegakoekjes of beschuiten onder in de koffie en leg ze in een een ovale glazen ovenschotel of bakvorm en giet de zijdentofucrème erover.
Leg twee tot drie lagen op elkaar.
Sluit af met een laatste laag crème en bestrooi met cacaopoeder.
Laat minstens drie uur en best een hele nacht afkoelen.

Tip
In plaats van siroop kan je ook amaretto-likeur gebruiken.

Bron: Taifun

Terug