10 granenbrood met rozijnen

10 granenbrood met rozijnen

  • 500 g 10 granen meel
  • 70 g goede boter
  • 30 cl melk
  • 8 g zout
  • 8 g suiker
  • 18 g verse gist
  • olijfolie
  • 1 eitje vers van de pers
  • 150 g rozijnen

Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Bloem in de keuekenmachine, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Zout, suiker, rozijnen, eitje, olijfolie en boter toevoegen, laat een tiental minuten kneden.
Haal het uit de kom en laat het 30 minuten rijzen onder een vochtige handdoek op een tochtvrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg dit in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw ± 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 180 °C en bak dit heerlijk broodje gedurende een 40-tal minuten.
Haal het uit de bakvorm en laat het afkoelen op een rooster.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug