|
|
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de blokjes koolraap in water met wat zout beetgaar.
Dus niet gaar, maar bijna gaar.
Afgieten en uit laten lekken.
Een tarte tatin-vorm is een lage ronde bakvorm.
Vet die desgewenst in met wat boter.
Maak een plak bladerdeeg die voldoende groot is voor de bakvorm.
Neem een kom en drapeer daarin de honing.
Meng de blokjes koolraap er goed door.
Breng ze over in de bakvorm en leg de lap bladerdeeg erover.
Snijd de randen bij en stop ze wat in.
Prik veel gaatjes in de bladerdeeg.
Bak gedurende een kwartier in de oven.
Kiep om op een bord, en u hebt een taart met koolraap boven.
Precies zoals de zusjes Tartin het bedoeld hebben.
Verkruimel er zachte geitenkaas over en serveer.
In punten, met wat veldsla bijvoorbeeld.
Opmerkingen
Ik heb het nu twee keer gemaakt. De tweede keer heb ik gepoogd de geitenkaas onder de grill te doen smelten. Maar deze was weerbarstiger dan de randdeeg, die snel bruiner en tot zwart aan toe dreigde te worden.