Tarte à la façon de grand-mère
Grootmoeders taart

Tarte à la façon de grand-mère

voor 8 personen

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 zakje vanille puddingpoeder
  • 4 eetl. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 cl melk
  • 2 jonagold appels
  • amaretto
  • bloemsuiker

Appels in vieren snijden, klokhuis verwijderen.
Snij de appels in schijven en besprenkel met amareto.
Los de puddingpoeder op in een beetje melk, melk en suikers aan de kook brengen, voeg de opgeloste puddingpoeder toe.
Goed roeren en ± 1 minuut alroerend laten indikken.
Pudding laten afkoelen.
Leg het bladerdeeg in een taartvorm met bakpapier en prik enkele gaatjes in het deeg.
Vul met de pudding en dresseer de appels erover, bak ± 35 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.
Laat afkoelen in de vorm.
Voor het serveren afwerken met bloemsuiker.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug