Taart op grootmoeders wijze

Taart op grootmoeders wijze

voor 6 personen

  • 1 vel kant en klaar bladerdeeg
  • 3 appels
  • 3 peren
  • amandelschilfers
  • 4 eetl. ruwe rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 10 cl Cointreau
  • 1 gelatine blaadje
  • een beetje melk
  • bloemsuiker

Oven voorvrwarmen op 180 °C.
Appels en peren schillen en klokhuis verwijderen en deze in blokjes snijden.
De suikers mengen onder het fruit.
Beleg een taartvorm met het deeg en gebruik het bakpapier waar het deeg mee opgerold is, prik met een vork gaatjes in het deeg.
Vul de taartvorm met het fruit en bestrijk de randen met melk.
Zet ± 40 minuten in de oven.
Laat het afkoelen op een rooster.
Week het blaadje gelatine in koud water.
Cointreau opwarmen en de gelatine erin oplossen.
Besperkel de taart en smeer de randen in.
Serveer de taart met bloemsuiker en amandelschilfers.

Bron: Elmo & Blondy
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug