Hartige supercake

Hartige supercake

  • 4 eitjes vers van de pers
  • 250 g bloem
  • olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • pizzakruiden
  • gember
  • pili-pili
  • komijn
  • dille
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 200 g tonijn in eigen nat
  • rucola
  • 200 g goede boter

Eieren loskloppen samen met de kruiden, gesmolten boter de uitgeperste look en olijfolie.
Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe.
Roer alles goed onder elkaar.
Sjalotjes fijn snijden, de tomaat halveren en in schijven snijden.
Verwijder het vocht van de tonijn indien nodig de rucola iets fijner hakken.
Neem een cakevorm smeer in met boter en bebloem deze vorm, vul deze met de helft van het beslag.
Vervolgens de tomaat, tonijn, sjalot en rucola erover verdelen.
Eindig met het beslag zet in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak ± 60 minuten gaar.

Opmerking
Deze cake kan je zowel warm als koud voorschotelen, dus als hapje of als voorgerecht.

Bron: Astrid Veltman

Terug