Stoofpeer in stroopwafelkorst

Stoofpeer in stroopwafelkorst

  • 1 l witte wijn
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g chocolade
  • 10 stroopwafels
  • 4 stoofperen

Breng de wijn met de suiker en kruiden in een diepe pan aan de kook en laat dit 10 minuten pruttelen.
Voeg de peren toe en kook nog 10 minuten.
Zorg ervoor dat als je er een mes in steekt, ze niet uit elkaar vallen.
Haal ze uit de wijn en dep ze goed droog met keukenpapier.
Laat afkoelen.
Smelt intussen de chocolade en verkruimel de stroopwafels grof.
Doop de droge peren één voor één in de chocolade, laat iets afkoelen zodat de chocolade iets harder is maar nog wel plakt en rol ze vervolgens rond in de stroopwafel kruimels.
Laat verder afkoelen.
Serveer ze op een mooi bordje met eventueel een klodder crème fraîche.

Bron: Verse Oogst

Terug