Sticky Buns

lekkernij van pecannoten en rozijnen

voor 12 plakken

  • 1 theel. gist
  • 130 g melk, (lauwwarm)
  • 45 g suiker
  • 38 g boter
  • 25 g ei
  • 1 theel. citroenschil, geraspt
  • 225 g bloem
  • 50 g pecannoten, gehakt
  • 30 g rozijnen
  • 3½ eetl. suiker
  • ½ eetl. kaneel
    • voor de crème:
  • 50 g kristalsuiker
  • 15 g bruine basterdsuiker
  • 75 g boter
  • 55 g honing
  • snufje zout
  • vanille

Los de gist op in 2 eetlepels van de lauwwarme melk.
Voeg een eetlepel bloem toe en laat dit op een warme plaats 10 minuten rijzen.
Meng suiker, boter, ei en citroenschil met elkaar.
Voeg de rest van de bloem, de opgeloste gist en de rest van de melk toe en kneed het geheel tot een glad en soepel deeg.
Laat dit op een warme plek ongeveer 45 minuten rijzen.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de crème.
Verdeel over de bodem van een rechthoekige bakvorm van ongeveer 20 x 25 cm (bij voorkeur met antiaanbaklaag).
Strooi de pecannoten en de rozijnen over de crème in de bakvorm.
Druk het inmiddels gerezen deeg samen en rol het uit tot een lap van ongeveer 20 x 30 cm.
Bestrooi deze deeglap met een mengsel van de suiker en de kaneel.
Rol dit op tot een rol van 30 cm lengte en snijd deze rol in plakken van 2½ cm dikte (12 plakken).
Leg deze plakken met het snijvlak naar onder op de crème met de noten/rozijnen in de vorm.
Laat het geheel ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 190 °C.
Haal de vorm uit de oven en laat deze 5 minuten rusten.
Bedek de vorm met een passend bord of een met aluminiumfolie beklede plank en keer het geheel om.
Licht de bakvorm voorzichtig van het gebak.

Bron: NN

Terug