Stapeltaartje van aardbeien met kletskoppen

stapeltaartje (3K)

  • 3 kletskopkoekjes per persoon
  • 8 middelgrote aardbeien
  • verse room
  • griessuiker, bloemsuiker
  • banketbakkersroom crème anglaise
  • munt
  • eventueel: eau de vie de framboise
    • banketbakkersroom maak je met:
  • 1 vanillestok
  • 100 g suiker
  • 40 g maïszetmeel
  • 4 eierdooiers
  • ½ l melk

Neem een mooi, plat bord en plaats in het midden een kletskopkoekje (tip: om te vermijden dat het koekjegaat schuiven, leg eerst een dropje geklopte room op het bord).
Schik op het koekje 4 aardbeien, met ertussen goed opgeklopte gesuikerde en geparfumeerde room (en eventueeleau de vie de framboise).
Plaats er dan een nieuw koekje bovenop, bestrijk met geklopte room, schik de aardbeien en dek opnieuw af meteen koekje.
Bepoeder met bloemsuiker.
Leg rondom het stapeltaartje een eetlepel banketbakkersroom en versier met munt.

Banketbakkersroom
Klop de eierdooiers los, voeg er de suiker en de maizena aan toe.
Roer alles goed onder en voeg er 125 cl melk aan toe.
Goed roeren.
Kook 0,375 cl melk met de vanillestok.
Voeg dit bij het vorige mengsel.
Breng al roerend tot het kookpunt.
Verwijder de vanillestok en laat afkoelen.

Bron: Patrick van Herck, Restaurant Antwerpen, Huis De Colvenier

Terug