Spinazietaartjes

Spinazietaartjes

  • 6 plakjes (spelt)bladerdeeg
  • beetje bloem om te bestrooien
  • 500 g spinazie, gewassen en grof gesneden
  • 140 g vega roomkaas, bijv. Soyana
  • 150 g geraspte vega kaas of edelgistvlokken
  • 20 cl sojaroom, bijv. Cuisine
  • 2 eetl. pijnboompitjes, geroosterd
  • 6 kleine quichevormpjes, ingevet met olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed de vormpjes met de bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Bestrooi met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
blancheer de spinazie 1 minuut in ruim kokend water en laat uitlekken in een vergiet.
Duw er met de onderkant van een schoteltje zoveel mogelijk vocht uit.
Meng de roomkaas, geraspte kaas en sojaroom in een keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïg mengsel.
Leg de goed uitgelekte spinazie in de vormpjes, giet het kaasmengsel erover en bestrooi met de pijnboompitjes.
Bak de taartjes 10 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar 150 °C.
Bak goudbruin en gaar ± 25 minuten.

Terug