Spinaziebroodjes

Spinaziebroodjes - 1

  • 75 g rozijnen (geweekt in water)
  • 40 g pijnboompitten,
    licht geroosterd in een droge koekenpan
  • 50 g rucola
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 2 kardemompeulen, zaadjes fijn gevijzeld
  • 100 g ricotta
  • 250 g Nieuw-Zeelandse spinazie
    (of spinazie of snijbiet), gewassen en goed uitgelekt
  • 10 -20 zwarte olijven zonder pit
    (wij ontpitten zelf deze)
  • scheut olijfolie
  • peper & zout
  • bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Neem een stevige pan (kasserol) en smoor, op matig vuur, in een scheutje olie de sjalot en knoflook glazig.
Doe de spinazie erbij en schep om en laat het slinken (herhaaldelijk omscheppen).
Als het voldoende klein is, uit de pan nemen en op een snijplank grof hakken.
Knijp het wat uit om overtollig vocht kwijt te raken.
Doe het terug in de pan boven het vuur.
Giet het water van de rozijnen weg en doe de rozijnen bij de spinazie.
Doe de rucola erbij.
En de fijn gemaakte kardemomzaadjes.
Schep een paar maal om tot de rucola ook iets geslonken is.
Het moet wel een beetje grof zijn.
Van het vuur afnemen en in een kom doen.
Men het met de pijnboompitten, ricotta en olijven.
Breng op smaak met peper en zout.

Spinaziebroodjes - 2

Het is de bedoeling dat het een soort saucijzenbroodje wordt, maar dan in plaats van het vlees dit mengsel.
Wij gebruikten restanten bladerdeeg van een hele groot vel.
Die rolden we wat uit om het gewenste formaat te krijgen.
Rol het bladerdeeg dat u gebruikt wat uit naar eigen inzicht.

Spinaziebroodjes - 3

Leg flink wat spinaziemengsel op een velletje en vouw het dicht.
Prik wat gaatjes in de bovenkant.
leg een vel bakpapier op de bakplaat en daarop de spinaziebroodjes.
Bak 10 – 15 minuten, tot het mooi bruin is.

Inspiratie: Smaakvrienden Groenten
Bron: MergenMetz

Terug