|
|
Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing en voeg hieraan de 50 gram kaas toe.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Laat het deeg reizen en rol het vervolgens uit.
Bekleed hiermee de bodem en zijwanden van een ingevette cakevorm.
Bedek de binnenkant met keukenpapier, en strooi hierin de droge spliterwten.
Zo komt het deeg niet omhoog tijdens het bakken in de oven.
Ongeveer 40 minuten laten bakken.
Was de spinazie en druk het water eruit.
Pureer de spinazie samen met de eieren en wat zout in de keukenmachine of met de staafmixer.
Eventueel kunnen de gepelde walnoten ook door het mengsel.
Als het deeg klaar is kunnen de erwten terug in de originele verpakking als ze wat zijn afgekoeld.
Deze kunnen de volgende keer weer gebruikt worden.
Snijd eventuele harde randen van het voorgebakken brood af en vul met de spinaziemix.
Dek het geheel af (ook de rand) met 50 gram geraspte kaas of in plakjes gesneden kaas.
Plaats de cakevorm nu terug in de nog steeds verwarmde oven en laat het nog eens ruim een half uur bakken op 220 °C.
Dit spinaziebrood is ook lekker om koud te eten.
Handig met een picknick of wanneer je een weekendje weg gaat.
Auteur: Marjan de Groot - Deuzeman
Gepubliceerd door: LLink McDonald's Kitchen