Speculaaskoeken met hazelnoten en amandelen

speculaaskoek (2K)

  • 1 pak mix speculaas
  • 2 eetl. water
  • 150 g roomboter
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g amandelen
  • vetvrij keukenpapier of bakpapier

Verwarm de oven voor op 160º C.
Brand vervolgens de hazelnoten en amandelen goudbruin in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op niet tehoog vuur.
Laat de noten daarna afkoelen en hak ze vervolgens grof.
Meng de zachte roomboter met de speculaasmix en 2 eetlepels water en kneed dit tot een stevig deeg en voeg degehakte noten er aan toe.
Verdeel het deeg in drie gelijke delen en rol deze uit tot een staaf van ca. 20 cm. lengte.
Snijd vervolgens plakken van 1 cm. dikte en leg deze op een ovenplateau bedekt met bakpapier.
Bak de koeken vervolgens in 30 tot 40 minuten gaar.
Controleer regelmatig of ze niet te hard gaan.
Temper zonodig de oventemperatuur.
Laat de speculaasjes na het bakken even afkoelen en leg ze daarna op een mooie presenteerschaal.

Succestip
Als u hem nog in uw bezit heeft, druk dan de plakken deeg in een houten speculaasvorm alvorens ze op hetbakplateau te leggen.
Ook kunt het deeg met een deegroller uitrollen en er met speciale stekers allerlei vormen uitsteken.

Bron: Spar Succes recepten

Terug