Speculaascake

Speculaascake

  • 100 g amandelmeel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 100 g boekweitmeel
  • 8 gedroogde dadels
  • 10 g speculaaskruiden
  • 1 flinke appel, 150 g
  • 40 g gesmolten kokosolie
  • 1 theel. bakingsoda
  • 1 eetl. appelciderazijn
  • snufje zout (optioneel)
  • handje rozijnen (optioneel)
  • paar amandelen (optioneel)

Verwarm eerst de oven voor op 170 °C.
Bekleed een cakevorm met bakpapier.
Pel dan de banaan en breek deze in stukken.
Breek de eieren boven de mengkom van de keukenmachine en voeg daar de in stukjes gesneden dadels en de banaan aan toe.
Meng het geheel tot een luchtig geheel.
Doe de amandelmeel met de boekweitmeel in een mengkom.
Voeg daar ook de bakingsoda, speculaaskruiden en snufje zout aan toe.
Roer door elkaar.
Ontdoe dan de appel van het klokhuis en rasp de appel grof (schillen is niet nodig als je een biologische appel gebruikt).
Mix, met een handmixer, het eimengsel door het meelmengsel.
Voeg de kokosolie en appelciderazijn toe en mix nog even kort.
Spatel vervolgens de appel en rozijnen door het beslag.
Stort het beslag in de vorm en verdeel de amandelen over de cake.
Bak de cake 40 à 45 minuten goudbruin en gaar (dit kun je controleren door in de cake te prikken met een (houten)prikker, als deze er ´schoon´ uitkomt is de cake gaar).
Laat de speculaascake helemaal afkoelen voor het aansnijden.

Bron: Myrthe Johansen, Velt-docente en blogster
Gepubliceerd door: Velt - Samen eco actief

Terug