Gevulde speculaas van kastanjemeel

Gevulde speculaas van kastanjemeel

voor 8 personen

    • voor de amandelspijs
  • 200 g amandelmeel
  • 8 cl honing
  • 2 theel. citroensap
  • 1 ei
    • voor de speculaas
  • 200 g amandelmeel
  • 50 g kastanjemeel
  • 75 g arrowroot
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 20 g speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 12 cl kokosolie, vloeibaar
  • 6 cl kokosmelk
  • 2 eieren
  • optioneel: handje geblancheerde amandelhelften, voor garnering

Verwarm de oven voor op 160 ┬░C.
Roer alle amandelspijs-ingredi├źnten in een kom tot een dik mengsel.
Meng voor de speculaas de beide melen met de arrowroot, de kokosbloesemsuiker, kruiden en zout in een kom.
Voeg daarna de kokosolie, de kokosmelk en de eieren toe en roer goed door.
Schep de helft van het speculaasmengsel in een vierkante bakvorm van ca. 20 cm ingevet met kokosolie, en druk aan met natte handen.
Vorm een dunne plak van de amandelspijs en leg op de speculaaslaag.
Dek daarna af met het overgebleven speculaasdeeg.

Optioneel
Leg er geblancheerde amandelen op ter decoratie.
Bak de gevulde speculaas in 40 - 45 minuten goudbruin en gaar.

Bron: Ekoplaza

Terug