|
|
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kneed de ingrediënten van het deeg tot een samenhangend geheel.
Zet het deeg afgedekt een etmaal in de koelkast.
Op de bakdag maak je eerst de vulling op smaak.
Maak er een rol van.
Vorm van het deeg een rechthoek van 32 x 18 cm.
Leg de amandelrol op de lap deeg en rol het deeg er strak omheen.
Duw alles goed op en tegen elkaar zodat er geen spijs meer te zien is.
Leg de rol met de naad naar onderen op een ingevette bakplaat of in een ingevet cakeblik.
Strijk het geklopte ei over de bovenkant en garneer met de amandelen.
Zet de blik in de oven iets onder het midden en bak in ongeveer 35 minuten.
Bron: Anne-Martine
|
|
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kneed alle ingrediënten, behalve de amandelen, tot een soepele bal.
Druk op een met boter ingesmeerd bakblik het deeg tot een lap.
Druk de amandelen bovenin het deeg.
Plaats de speculaas in het midden van de oven en bak deze in ongeveer 25 minuten bruin en gaar.
Natuurlijk kan je ook gebruik maken van een speculaasplank.
Zorg dan wel dat de plank droog is, en vooral ook heel goed ingebloemd, anders blijft het deeg gegarandeerdplakken.