voor ca. 20 - 22 stuks
|
|
Meng in een middelgrote kom het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het zout door elkaar.
Klop in een grote kom de suiker met de olie tot een romig mengsel.
Voeg een voor een de eieren toe en mix telkens tot het ei volledig is opgenomen.
Meng nu het zelfrijzend bakmeel, cacao en het zout door de droge ingrediënten.
Doe dit snel, zodat het beslag luchtig blijft.
Spatel de stukjes chocolade door het beslag.
Stort het beslag op een vel plasticfolie en pak goed in.
Leg het pakketje in de koelkast en laat minstens een uur goed koud worden.
Het deeg moet door en door koud zijn, anders kan je het niet goed verder verwerken.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de poedersuiker in een kommetje.
Neem het deeg uit de koelkast en rol balletjes ongeveer zo groot als een walnoot.
Rol de deegballetjes door de poedersuiker (zorg dat ze helemaal bedekt zijn) en leg ze ongeveer 2 cm uit elkaar op de bakplaat.
Bak de koekjes in 15 - 20 minuten gaar in de oven.
De koekjes blijven iets zacht, maar worden harder van buiten wanneer ze afkoelen.
Laat de koekjes afkoelen tot kamertemperatuur voor je ze serveert.