voor 6 stuks
|
|
Klop de eiwitten stijf en klop er de poedersuiker en de sinaasappellikeur door tot er pieken blijven staan.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Schep met een ijsbolletjestang bollen op het bakpapier (doop de tang tussendoor steeds in koud water).
Maak met een lepel pieken op de bollen.
Bak de bollen in de oven in ± 1½ uur droog en laat ze op een taartrooster afkoelen.
Verwarm op zacht vuur al roerend 5 cl water met de suiker tot de suiker oplost.
Steek de bollen op satÈprikkers, bestrijk de ronde kant van de bollen met de suikerstroop en laat die hard worden.
Smelt de witte chocolade au bain-marie, strijk dit op de platte kanten van de bollen en plak steeds 2 bollen tegen elkaar aan.
Laat de chocolade in de koelkast opstijven.
Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en een snufje kaneel.
Bron: Astrid Veltman
voor 20 ballen
|
|
Rooster de hazelnoten en de walnoten op een vel bakpapier in de oven tot ze lekker gaan geuren.
Doe de noten in een propere doek en wrijf het buitenste vlies er zoveel mogelijk af.
Dit is immers bitter.
Je kan de noten ook vervangen door notenmeel (amandel, hazelnoot, kokos).
Smelt het kokosvet.
Laat afkoelen.
Hak de noten fijn in een hakmolentje of foodprocessor.
Voeg de dadels toe en mix alles tot een kleverige massa.
Voeg de sinaaszeste, kokosvet, medjouldadels, cacaopoeder, ahornsiroop en snuifje zout toe en mix opnieuw alles tot een stevig deeg.
Strooi de kokosrasp in een groot bord.
Maak met je handen balletjes van het deeg en rol ze door de rasp.
Verdeel de balletjes over lege jampotten.
Hang er een mooi lint aan met een kaartje met de link naar dit recept.
Je kan de ballen minstens twee weken bewaren op een koele plek (<13 °C).
Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt