Sinaasappel speculaas

Sinaasappel speculaas

voor 35 à 40 stuks

  • 125 g kamerwarme boter
  • 125 g suiker
  • zout
  • 1 à 2 theel. geraspte schil van een sinaasappel
  • 2 volle eetl. speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • 70 g amandelen
  • 150 g amandelschilfers

Meng de boter, suiker, 1 snufje zout, sinaasappelschil en speculaaskruiden met de deeghaak van de handmixer tot een gladde massa.
Voeg het ei toe en kneed de bloem en de gemalen amandelen erdoor.
Vorm het deeg tot een bal en laat het, gewikkeld in folie, 2 uur afkoelen.
Verdeel het deeg in verschillende porties, werk in batches, zet de rest terug in de koelkast.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak uit tot 3 mm dun, snijd er harten of sterren uit en druk één kant voorzichtig op een met bloem bestoven huishoudrasp om een gaatjespatroon te maken.
Bestrooi 2 ingevette bakplaten dun met amandelschilfers, leg de harten of sterren met de patroonzijde naar boven dicht tegen elkaar.
Bak 12 à 13 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C op het tweede rooster vanaf de onderkant.
Laat afkoelen op de bakplaten.

Tip
Bewaar in een blik met andere kruimelige koekjes zoals amandel chocoladekoekjes. Vochtige koekjes, zoals de kaneelsterren, moeten in een ander blik worden bewaard, anders verliezen ze hun krokante effect.

Bron: kraut &rüben

Terug