Siciliaanse kikkererwtenbeignets

Siciliaanse kikkererwtenbeignets

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • handje verse kruiden, bijv. tijm en peterselie, fijngehakt
  • zout & peper
  • frituurolie

Vet een koud werkvlak in met olie, bijvoorbeeld de achterkant van een grote bakplaat (of beleg met bakpapier).
Zeef het meel in een pan en klop er 50 cl water door; zorg dat de klontjes opgelost zijn.
Roer de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breng onder voortdurend kloppen aan de kook, er roer tot je een heel dik mengsel hebt dat loslaat van de wand van de pan.
Stort het mengsel op de bakplaat en smeer zo dun mogelijk uit, ca. ½ cm.
Laat goed afkoelen en stevig worden.
Snijd het deeg in driehoekjes.
Frituur ze goudbruin in hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met een beetje zeezout en serveer onmiddellijk.

Bron: Ekoplaza

Terug