Siciliaanse amandelkoekjes

Siciliaanse amandelkoekjes

voor ca. 20 koekjes

  • 200 g amandelmeel
  • 100 g rietsuiker
  • 2 eiwitten, 60 g
  • 1 citroen, rasp
  • 1 eetl. (sinaasappel) bloesemhoning
  • beetje poedersuiker
  • ongeveer 20 amandelen of pistachenoten
  • een snuf zout

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng het amandelmeel met de rietsuiker, eiwit, honing, citroenrasp en zout en kneed tot een samenhangend deeg.
Doe in een spuitzak en spuit er mooie toefjes van of vorm balletjes die je een beetje platdrukt.
Doe wat poedersuiker in een zeefje en bestrooi de toefjes ermee.
Leg ze op de bakplaat.
Druk er een amandel of pistachenootje in.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug