Scones

  • 9 cl melk
  • 55 g boter (op kamertemperatuur)
  • 10 g suiker
  • 1 à 2 snuifjes zout (naar smaak)
  • 225 g bloem
  • 10 g bakpoeder

Doe melk, boter, suiker en zout samen in een kom en kneed eventjes tot de boter goed zacht is.
Voeg dan bloem en bakpoeder bij en meng zo kort mogelijk met een afgerond plastiek deegkrabbertje tot je een plakkerige deeg bekomt.
Was dan je handen en strooi een beetje bloem over je deeg.
Verdeel dan in acht stuks en bol op met de hand.
Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier bekleed, en druk ze plat tot ongeveer 2½ cm dikte.
Indien je graag een paar scones met krenten hebt, hoef je maar op voorhand een stukje deeg te nemen en een handje krenten in te mengen.
Indien je ze graag ziet blinken mag je de scones instrijken met opgklopt eiwit, maar persoonlijk heb ik ze liefst puur natuur.
Bak ze in een oven van 200 °C celcius gedurende ongeveer 15 à 20 minuten.

Foto: Geert Roels & Ingrid Decraeye; Universiteitsbibliotheek Gent
Bron: Bloch Gent

Terug