Pittige saffraanbroodjes

voor 10 broodjes

  • 1 eetl. zout
  • 1 eetl. honing
  • 1 rood pepertje (in ringetjes gesneden)
  • gemalen rode peper

Week de sargol saffraan draadjes in heet water, laat afkoelen.
Meng de bloem, gist, honing, pepertjes en het zout in een grote kom.
Giet het water met de sargol saffraan draadjes er bij en kneed in ca. 5 minuten tot een soepel deeg.
Vorm het deeg in een bal en laat het in de kom afgedekt met huishoudfolie in ca. 1 uur rijzen of tot het deeg in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in ca. 10 kleine stukjes en vorm er pepertjes van.
Laat de broodjes op een bakplaat nog ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen en bestrooi nog met wat gemalen rode peper.
Bak de broodjes in 15 - 20 minuten gaar.
Serveer met olijfolie.

Bron: Saffraan, het heilzame kruid

Terug