|
|
Doe in bakblik: bloem, boter, bruine suiker, zout, koffiemelk, gist en tenslotte eidooier en melk.
Selecteer het programma normaal.
Druk op start en het bakproces begint.
Na het eerste piepsignaal kunnen de (voorgeweekte) rozijnen worden toegevoegd.
Deze mogen niet vanaf het begin worden toegevoegd, omdat ze anders kapot kunnen draaien in de machine.
Na het bakken het brood op een rooster laten afkoelen.
Als je daarvan houdt, kan je ook nog andere kruiden (kaneel) of ingrediënten (suikerchips, stroop) toegvoegen.
Het is een kwestie van experimenteren totdat een brood is gebakken naar jouw smaak.
Opmerking
Ik heb enkele variaties toegevoegd. Het is een recept voor een brood van 800 gram.
Bron: Dit recept is door Gerry Houben in nl.culinair geplaatst.
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite
|
|
Doe de bovenstaande ingrediënten in het bakblik.
Eerst de vloeibare ingrediënten met het zout, daarna de droge, als laatste de gist.
Dit om te voorkomen dat het zout en de gist te vroeg met elkaar in aanraking komen, het zout vermindert de werking van de gist.
Plaats het bakblik in de automaat en kies het basis- of snelle programma.
Laat het brood na afloop van het programma niet in de automaat, maar laat het ongeveer 30 minuten uitwasemen op een rooster.