voor ongeveer 50 stuks
|
|
Neem een grote kom en voeg hier de eieren en de poedersuiker aan toe en klop de massa goed op om vervolgens sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de mascarpone en de zonnebloemolie.
Wederom goed roeren om dan de bloem met de gist samen aan toe te voegen.
Na alles goed gemengd te hebben zolang dat er een vastere bol deeg ontstaan is de kom afdekken met een doek en minimaal 30 minuten laten rusten.
Neem een grotere ketel en voeg hier voldoende mengsel van zonnebloem en olijfolie aan toe.
Tevens twee stuks schil van een citroen en sinaasappel, allen zonder het wit.
Laat dit een tien minuten in de olie bakken op lage temperatuur.
Neem de schillen er dan uit.
Voordat die 10 minuten om zijn maak kleine rondjes van de massa.
Hou er rekening mee dat de massa opzet in de olie.
Sommige maken een balletje ter grootte van een golfbal om deze dan plat te duwen en met een vinger een gat in het midden te maken.
Weer anderen maken een lange dunne stengel om die dan rond te vormen.
Is een beetje uittesten wat men het lekkerste vind.
Hoe dunner hoe krokanter.
Deze rondjes dan bakken aan beide zijdes in de olie nog steeds op laag vuur, voorkom dat de olie verbrand.
Zodra ze mooi goudbruin zijn laat ze even uitlekken op keukenpapier.
Dep ze vervolgens of in poedersuiker of in een mengsel van suiker met kaneel of in honing.